Om företaget

Engstrands Resor och Busstrafik är ett relativt nystartat företag. Dock sträcker sig vår erfarenhet långt tillbaka i tiden. Under farfar Bernhard Engstrands tid som busschaufför föddes pappa Jans intresse, som ända sedan ”begynnelsen” sysslat med bussresor. På en österrikeresa sommaren 1970 träffades Lisbeth & Jan och har sedan dess bildat chaufför- och reseledarteam. I december 1977 tryggas återväxten i form av Thomas födelse, som sedan 1998 varit verksam inom bussbranschen.

Under hela 1970-, 80- och 90-talet arbetade Lisbeth & Jan i trogen tjänst hos ett av Sveriges första privatägda bussföretag. Även undertecknad påbörjade där min utövning inom yrket. Vi är alla tre oerhört stolta över att ha skolats in i branschen genom detta anrika företag.

Då ovanstående företagsnamn såldes i början av 2000-talet skildes våra vägar. Vårt team började då utföra tjänster hos ett för oss mer närbeläget företag. När även det upphörde att existera i sin dåvarande form och flyttade från länet, beslutade vi oss för att starta eget.

Våren 2009 bildade jag Engstrands Chaufför & Reseledartjänst AB, vilket kort senare byttes ut mot Engstrands Resor och Busstrafik AB. För att till 100% kunna genomföra resorna på vårt vedertagna sätt, i den anda som genom decennier utvecklats och sedermera uppskattats av våra resenärer har vi nu valt att arbeta i vår egna lilla kostym. Resan har varit lång men så äntligen år 2012, hade vi äran att för första gången presentera ett helt eget reseprogram som egna arrangörer.

Som Ni förstår är detta inte något ”vanligt” bussreseföretag!

 

Kontakta

Thomas Engstrand: Vd, chaufför och marknadsföring.

Lisbeth Engstrand: Reseledare.

Jan Engstrand: Ekonomi, kontor, chaufför vid behov.